De wereld
van Billy Bones

Een eigentijdse en vernieuwende uitgeverij voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar.

Er was eens

een missie. Sinds 5 jaar proberen wij kinderen weer of meer aan het lezen te krijgen. Door toegankelijke boeken, podcasts, series, magazines en video's vol humor en avontuur te ontwikkelen en uit te geven. Samen met eigen auteurs zoals Tijs van Marle, Jonne Kramer en Michael Reefs, met sterke merken als LEGO, Minecraft en Roblox, en met aangekochte titels als Echte Duiven en De Eindeling. We willen kinderen bereiken die van lezen houden of nog niet weten dat ze lezen leuk (gaan) vinden. Want dat is onze missie!Wij zien...

dat aandacht en begrip voor elkaar verslapt, terwijl onze aandacht naar onze telefoons en tablets getrokken wordt. We leven steeds meer in onze eigen, gesloten filterbubbels met telkens maar kleine snackjes informatie. We zien ook steeds meer laaggeletterdheid, ongelooflijk maar waar.

Wij geloven

in de kracht van verhalen. Verhalen die je naar plekken over de hele wereld brengen. Die je blij maken, je ontroeren en verrijken. Wij geloven dat verhalen, in welke vorm dan ook (op papier of audio), kinderen mooiere mensen maken omdat zij de ander beter leren begrijpen.

Wij brengen

daarom de mooiste verhalen in de beste formats op de meest toegankelijke manier, zodat alle kinderen het plezier van lezen, luisteren en kijken kunnen ontdekken. Ook als je (nog) niet een lezer bent.Wij zijn er voor

alle kinderen. Voor kinderen met ieder leesniveau en voor elke leeftijd. Door alle kinderen toegang te geven tot verhalen maken we de wereld en de mensen in die wereld een beetje beter. Omdat verhalen verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en empathie stimuleren. En zo helpen we bovendien laaggeletterdheid tegen te gaan.

Voor de bouwers

Sommige kinderen bouwen liever een kasteel of online game wereld. Ook zij zijn bij Billy Bones aan het goede adres. Met LEGO books, LEGO Dots, zoekboeken, doeboeken en Minecraft jaarboeken, hebben we voor ieder kind een eigen wereld.

Voor de lezers

Kinderen met een lust voor lezen kunnen bij ons terecht voor tal van prachtige reeksen, series en verhalen. Voor de beginnende lezers en de gevorderden. Van LEGO Avi boekjes tot de Eindeling, van Knots tot De Tempeljagers en De Veger. Speciaal voor de startende lezer hebben we de Billy Bones bazen reeks ontwikkeld.Voor de luisteraars

Met audioseries als de Tempeljagers en de podcast Billy Bones’ Boekencast brengen we verhalen tot leven voor de luisteraars. Lekker even je ogen dicht doen en je in een andere wereld wanen!